Planning Services ondersteunde het Marinebedrijf door het voorraadbeheer van een deel van het artikelpakket te voeren.

Onze consultancy programma’s leiden tot stevige veranderingen. Na realisatie van deze verandering, ontstaat bij klanten vaak de behoefte tot borging van resultaten met concrete oplossingen. Soms is er helemaal geen stevige verandering nodig, maar alleen gerichte support. Onze oplossingen – Planning Services, Bedrijfstraining en Toolontwikkeling op maat– dienen beide doelen.

PLANNING SERVICES

Heeft u behoefte aan structurele support van uw planningsafdeling?

Organisaties ervaren de tactische planning als het meest lastig. Hier gaat het om het kiezen van de juiste voorspel- en voorraadmodellen en de parameters binnen die modellen. Op verschillende manieren kunnen wij u daarbij helpen. Die hulp is er steeds op gericht uw planners vooral waarde toe te laten voegen op de lastige assortimenten, zoals dure critical parts waar onvoldoende vraaghistorie van is.

 • Periodieke parameter update
  Planningsparameters zijn als een bouwwerk met elkaar verbonden. Het solide houden van dit bouwwerk is lastig door procesvariabiliteit. Wij helpen bij de evaluatie en optimalisatie, waardoor u een duurzaam bouwwerk krijgt.
 • Structurele verbetering 
  Het is een lastig verhaal… staan de parameters goed, gaat er nog van alles verkeerd. Goede parameters samen met continu en gericht leren van fouten vormen de route naar succes.

 • Complete ontzorging
  Zijn assortimenten niet meer strategisch voor u of heeft u te kampen met een fors capaciteitsprobleem? Wij kunnen de volledige planning van u overnemen op basis van beschikbaarheidsgaranties.
 • Detachering
  Zo simpel kan het ook: heeft u behoefte aan een slimme planner die gelijk een kennisinjectie geeft, dan is detachering iets voor u.

KLANTSPECIFIEKE TOOLONTWIKKELING

Hoe krijg ik de beschikking over een op mijn specifieke situatie toegespitste parts planning tool?

Soms zijn commerciële oplossingen perfect: goede functionaliteit, bewezen technologie en een flexibele supportorganisatie. Maar veel commerciële oplossingen voor complexe spare parts operaties bevatten veel functionaliteiten die u niet nodig heeft en bevatten net niet de functionaliteiten die u wel nodig heeft. Zo haalt u niet het maximale uit uw investering. Wij beschikken over een flexibel en modulair ontwikkel-platform waarmee we op een betaalbare manier professionele, kosteneffectieve en klantspecifieke oplossingen kunnen maken.

BEDRIJFSTRAINING

Hoe zorg ik ervoor dat mijn planners beschikken over de juiste kennis en vaardigheden om onze voorraden optimaal te managen?

Uw mensen zijn goud waard. Zeker in service, met een intrinsieke aanleg voor chaos, maken zij het verschil. Adequate trainingen maken uw mensen nog waardevoller. Voor uw planners organiseren we in-company trainingen, waarin we concepten direct in praktijk brengen. Uw managers krijgen in multi-company trainingen concrete handvatten om servicelogistieke operaties aan te sturen. Voor uw senior managers en high potentials organiseren we regelmatig tweedaagse kennisintensieve trainingen. Van alledaagse praktijkcases tot de meest state-of-the-art kennis.

Lees hier meer over onze trainingen en welk voordeel zij u kunnen bieden.

training lcw

Gerelateerde cases