News and publications

Landmacht en bedrijfsleven bouwen control tower

landmacht

This newsitem is not available in English

De landmacht wil meer grip krijgen op de bevoorradingsketen. Om dat te realiseren bouwt defensie samen met Dinalog en het bedrijfsleven een control tower.

De control tower moet de landmacht en de deelnemende partijen meer inzicht bieden in de supply chain. Het doel is de transparantie van de bevoorradingsketen van de landmacht en het bedrijfsleven te vergroten. Hans Damen, leidsman Materieel Logistiek Commando: “Nu moeten we bijvoorbeeld bellen of mailen om exact te weten hoeveel onderdelen waar op voorraad liggen bij de bedrijven. Dat is niet efficiënt. Door de control tower krijgen we real time inzicht hebben in de supply chain.”

Kennis uitruilen
De control tower is een vervolg op de nauwe samenwerking tussen Landmacht en industrie. Slimstock initieert het samenwerkingsproject dat eind oktober werd bekrachtigd. De samenwerking behelst het uitruilen van kennis. Het komende jaar zullen twee logistici van defensie en twee logistici uit het bedrijfsleven werkzaamheden van elkaar overnemen.

Samenwerking Dinalog
Damen: “We moeten ook samenwerken met het bedrijfsleven omdat we niet alles zelf kunnen als gevolg van de reorganisatie. Dat is ook de reden dat we samen met Dinalog, TU Twente en tien bedrijven  in juni starten met een onderzoek naar een control tower op de supply chain.” De bedrijven die meedoen zijn: Scania, Wiba Zevenaar, Pon, Novek en Gordian. CGI, DAF en Neways overwegen in te stappen. Met zes andere bedrijven wordt nog gesproken. Een datum wanneer de control tower operationeel moet zijn, is niet bekendgemaakt.

Commando-overdracht
Damen heeft de leiding over het commando Materieel Logistiek van de landmacht. Na twee jaar wordt hij vrijdag 21 maart opgevolgd door Kolonel Gerhard Schonewille.

Bron: www.logistiek.nl

Get in touch

E-mail us
info@gordian.nl