De werkplek voor een genie

Je eigen stekkie, elk genie heeft er wel eentje. Waar je tot rust komt en de geniale ideeën kunnen broeien en bloeien. Een prettige werkomgeving, waarbij het verstoren van je denkproces onacceptabel is. Dat is wat een kantoorpand voor je betekent. Bij ons staat dit pand in Maarssen. Het ‘thuis’ voor elke Gordiaan en een fijne vergaderlocatie voor onze klanten en gasten. Als je interesse hebt om bij Gordian te werken, ben je uiteraard benieuwd hoe je werkplek eruit komt te zien. Wees niet langer onwetend en ervaar hoe de ‘Gordiaanse hemel op aarde’ eruitziet.

 

Flexwerken, maar dan ook echt ‘flex’

Op kantoor hebben we flexplekken. Dit betekent bij ons ook echt ‘flex’. Er wordt niets geclaimd en met een beetje durf, kun je ook aan het bureau van de baas gaan zitten. Bureaus en stoelen zijn verstelbaar in hoogte, waardoor je aan elk bureau goed zit. Sommige plekken hebben een computerscherm, deze schermen zijn meestal de prooi voor de vroege vogels. Maar ook met een laptopstandaard is het prima werken. Op de begane grond hebben we een grote ruimte, waarbij er plek is voor 12 collega’s. Geen schotjes tussen de tafels: communicatie en interactie tussen collega’s wordt gestimuleerd.

 

 

Ssssssssstilteruimte

Is het weer zo’n dag? Heb je vandaag hoofdpijn door al die wiskundige berekeningen? Is het vandaag een programmeerdagje? Of moet die presentatie voor morgen nog af? Dan is daar de stilteruimte. Hier is het verboden om te overleggen of bellen, zodat je in alle rust kunt werken. In de praktijk is het de werkruimte van de IT’ers. Je moet daar wel bij durven zitten. Straks loop je nog een IT-virus op!

 

Van Maarssen tot Kaapstad

Naast de werkruimtes zijn er uiteraard ook vergaderzalen. Elke ruimte heeft zijn eigen stadsnaam. Zo hebben we Maarssen, wat ook meteen de ‘eetzaal’ is. Richmond is onze grote vergaderzaal op zolder, hier worden grotere groepen gasten ontvangen. Bij een kleiner gezelschap mogen ze doorvliegen naar Kaapstad. Dit is het kantoor van de grote baas, helemaal in Zuid-Afrikaanse stijl ingericht. Het kantoor, niet de baas. De Zuid-Afrikaanse look is trouwens door het gehele gebouw terug te vinden. Kortgeleden zijn er nieuwe schilderijen geplaatst van een Zuid-Afrikaanse kunstenares. Dit wekt een rustige sfeer, waarin je prettig werkt.

 

 

Duits hoofdkwartier

Ons pand kent een lange historie. Het is bijvoorbeeld in de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers gebruikt als thuisbasis. Vanaf hier gaven zij leiding over het gebied van Maarssen. Er gaan ook verhalen de ronde dat er op zolder een spook ronddwaalt van een overleden soldaat. Of die er echt is, mag je zelf uitzoeken. Van buiten lijkt het pand heel authentiek, van binnen is het zeer modern. Toen Gordian in 2016 zijn intrek deed, heeft het pand een grote verbouwing ondergaan. Waarbij de match tussen het interieur en de buitengevel intact is gebleven. Het resultaat mag er wezen!

 

Extraatjes

De extraatjes, altijd leuk om te weten. Helaas geen jacuzzi, stoombad of sauna. Maar wel een douche voor als je ’s ochtends op de fiets naar je werk komt. Op elke verdieping zit een keuken, inclusief koffiezetapparaat. Iets wat de meeste consultants als belangrijkste onderdeel van hun werkuitrusting beschouwen. Uiteraard een bar voor de vrijdagmiddagborrel of als startpunt van een gezellig Gordian event. Tot slot hebben we een bescheiden tuin, waarin je bij zonnig weer kunt werken. Let wel op voor de pijlen, want ook het dartbord bevindt zich in de achtertuin.

 

 

Home sweet home

Als consultant ben je vaak op de werkplek van de klant. Dit kan per dag verschillen, dus het is fijn om een thuisbasis te hebben. Voor ons is dat het pand in Maarssen. Ik kies er zelf altijd voor om naar kantoor te komen. Ook al moet ik bijna een uur rijden om er te komen. Overleggen met collega’s en de fijne werksfeer wegen toch zwaarder dan de verschikking die ze ‘een file op de A12’ noemen.

 

Was je al enthousiast over Gordian en ben je door ons kantoor nog enthousiaster geworden? Laat het dan weten en misschien zien we je binnenkort in ons pand voor een kennismakingsgesprek!

 

Rogier Zoun – Young Gordian

Hoe gaat het er eigenlijk aan toe binnen Gordian? Rogier is een van onze Junior Consultants en geeft regelmatig een kijkje achter de schermen bij Gordian.

Meer weten?

Rogier Zoun
Lead Consultant