Gordian & CO

Jeugdsentiment: dit jaar startte een nieuwe reeks van het programma Kees & Co. Een programma dat ik vroeger, ’s avonds op de bank, samen met mijn ouders keek. Een stukje nostalgie waar ze weer nieuw leven in blazen. Bij Gordian hebben we onze eigen versie, namelijk Gordian & CO. Alleen is CO bij ons een afkorting voor ‘Consultants Overleg’, een teamoverleg voor alle medewerkers van Gordian. Samen bespreken we de huidige stand van zaken en bekijken we de toekomstplannen. Maar waar staat het CO van Gordian nog meer voor? Lees het hier!

 

CO: Centrale ontmoeting

Als consultant ben je veel op locatie bij de klant en zie je sommige collega’s niet zo vaak. Jij bent op woensdag op kantoor en de ander juist op donderdag. Om toch, gepland, elkaar te zien en te spreken, is het CO in het leven geroepen. Het overleg is altijd op de tweede maandag van de maand en vindt uiteraard plaats op ons kantoor in Maarssen. In de grote zaal op zolder bespreken we alle lopende zaken en vertellen de collega’s over projecten waar zij mee bezig zijn. Zo blijf je niet alleen up-to-date van alle huidige klanten en opdrachten, maar ontstaat ook wederzijdse interesse in wat de ander aan het doen is en kun je ervaringen uitwisselen.

 

 

CO: Circulerende ordebewaker

Geen overleg zonder voorzitter. Zijn of haar hoofdtaak is het voorbereiden van het overleg en vervolgens het in de gaten houden van de tijdsplanning. We houden niet van lange vergaderingen en daarom is de anderhalf uur die wij hanteren een harde deadline. Naast tijdmanagement heeft de voorzitter ook de taak het gesprek in goede banen te leiden. Uiteraard krijgt iedereen de kans zijn punten in te brengen, maar moet voorkomen worden dat we te lang in dezelfde discussie blijven hangen. De eer van het voorzitterschap circuleert, wat het ook leuk en leerzaam maakt. Daarbij is er geen uitzondering voor junioren; iedereen komt een keer aan de beurt.

 

CO: Communicatieve ontknoping

Om de maand wordt het consultancy overleg opgevolgd door een kennissessie. Dit gaat altijd gepaard met een lekker buffet van de Chinees of de Italiaan: op een lege maag kun je je immers niet focussen. Tijdens de kennissessie behandelen we elke keer een actueel onderwerp. Soms leidt een collega de kennissessie, andere keren komt een externe partij om ons meer te vertellen over bijvoorbeeld block chain of verandermanagement. Het doel van de kennissessies is het blijven ontwikkelen van het kennisniveau binnen Gordian en uiteraard van de Gordianen zelf.

 

Traditiegetrouw eindigt het consultantsoverleg met ’wat verder ter tafel komt’. Daarom bij deze: het nieuwe seizoen van Kees & Co is wekelijks te zien op RTL 4!

 

Rogier Zoun – Young Gordian

Hoe gaat het er eigenlijk aan toe binnen Gordian? Rogier is een van onze Junior Consultants en geeft regelmatig een kijkje achter de schermen bij Gordian.

Meer weten?

Rogier Zoun
Lead Consultant