Teamweekend: Mag ik je ID even zien?

Op zoek naar de identiteit van Gordian. Dat was het thema van ons teamweekend dit jaar. Zoals (bijna) elk bedrijf heeft Gordian een aantal kernwaarden. Deze waarden zijn alweer een aantal jaar geleden opgesteld. Dus een opfrisbeurt is nooit verkeerd. Zeker gezien de komst van alle nieuwe consultants en ontwikkelingen. Immers, je identiteit is belangrijk. Herkennen wij onszelf in de ideale Gordiaan? En nog belangrijker: zien onze klanten dat ook zo?

 

In het altijd prachtige Amersfoort had de organisatie een met natuur omgeven slaapgelegenheid geregeld. In twee dagen zouden we er achter komen welke DNA-cellen in het Gordiaanse bloed stromen en of we misschien nieuwe organismen moeten ontwikkelen. Er is namelijk een verschil tussen ‘zijn’ en ‘willen zijn’.

 

             

 

Het weekend begon vrijdagochtend met het meegebrachte huiswerk. We hadden allemaal de opdracht gekregen een voorwerp mee te nemen dat voor jezelf het gevoel van Gordian verbeeldt. Voor mannen van de ratio is dat even lastig, emotie tonen. Maar de creativiteit spoot er aan alle kanten uit. Mensen kwamen aanzetten met melkpakken, bloemzaadjes, autobanden en heel veel handige tools. Iedereen hield een korte pitch bij zijn eigen voorwerp. Hieruit  kwamen veel mooie begrippen die we gebruikten als input voor de rest van de dag. Na deze ludieke opdracht gingen we de denktank in. Een brainstorm in carrouselvorm over ons imago, persoonlijkheid, gedrag en communicatie. Zo ontdekten we dat we nog innovatiever en meer veranderaars willen zijn dan nu al het geval is. En we zijn allemaal heel blij met de positieve sfeer die binnen en rondom Gordian hangt.

 

Met onze nieuwe kernwaarden konden we ’s middags de hort op. Als ervaren fotografen maakte we de mooiste kiekjes om onze kernwaarden vorm te geven. Sommige kunstzinniger en ludieker dan de andere. Zo werd er letterlijk out-of-the-box gestapt, was de uitbeelding dat Gordian zich ook focust op de soft skills niet alleen correct maar ook erg lekker en waren er Instagramwaardige afbeeldingen:

 

 

Een must tijdens het teamweekend is ruimte voor sport en spel. Zo moest er na een jaar eindelijk een ontknoping komen aan de dartcompetitie. In een spannende finale mocht Frank als eerste Gordiaan ooit, de wisselbeker in ontvangst nemen. De winst werd nog lang gevierd onder het genot van een drankje en een spelletje pool. Dit latertje was de volgende ochtend goed te merken tijdens een bootcamp om 9 uur ’s ochtends. Als je dus nog Gordianen met verrekte spieren ziet rondlopen, dan weet je nu de reden.

 

               

 

Als afsluiter stond de feedback van onze klanten op het programma. Via een enquête verzamelden we voorafgaand aan dit weekend feedback van een aantal van onze huidige klanten. Voor ons een mooie evaluatie en een kans om nog klantgerichter te werk te gaan. Vanuit de feedback en het weekend zelf is veel energie ontstaan. Iets wat zich de komende tijd zeker gaat uiten in een aantal acties. Er is namelijk een verschil tussen ‘zijn’ en ‘willen zijn’….. en dat is ‘doen’.

 

Rogier Zoun – Young Gordian

Hoe gaat het er eigenlijk aan toe binnen Gordian? Rogier is een van onze Junior Consultants en geeft regelmatig een kijkje achter de schermen bij Gordian.

Meer weten?

Rogier Zoun
Lead Consultant