Nieuws en publicaties

Advanced planning made simple

Gordian staat bij u vast bekend als een groep bollebozen binnen spare parts supply chain management en voorraad optimalisatie. Met onze kennis en expertise versimpelen we de processen bij onze klanten, maken we voorraadbeheer toegankelijk en creëren we een optimale omgeving voor voortgaande groei. Maar wist u al dat deze kennis van onze consultants ook op een andere manier beschikbaar is? Onze eigen tooling zet complexe planning vraagstukken om naar praktische besteladviezen en exceptieregels. Onder de motorkap is het een theoretisch hoogstandje, maar voor de planner is het juist gebruiksvriendelijk, praktisch en eenvoudig. Advanced planning made simple, the Gordian way.

 

Spare Parts Management Studio
De SPMS, of wel de Spare Parts Management Studio is een add-on op ERP systemen. Deze systemen zijn veelal gefocust op productieomgevingen, maar voorraadbeheer voor spare parts heeft een andere level van complexiteit. De SPMS is in staat om dit complexe vraagstuk om te zetten naar praktische besteladviezen. Doordat hij onder andere rekening houdt met zaken als lange en onzekere levertijden, grillige vraagpatronen en repairables sluiten de berekende bestelparameters beter aan op de praktijk dan die van het ERP systeem. Met behulp van exceptieregels kan de SPMS aangeven aan welke artikelen de planner zijn aandacht moet geven. Een groot deel van het assortiment gaat op de automatische piloot, alleen bij afwijkingen komt er een planner aan te pas.

 

Overzichtelijk en praktisch
Maar wat maakt onze tool nu zo onderscheidend van andere software aanbieders? Het antwoord is terug te vinden in de titel van dit artikel. Wij zijn van mening dat je complexe problemen niet oplost met complexe oplossingen. Voor de klant maken we het op die manier niet makkelijker. Begrijp me niet verkeerd onder de motorkap is de SPMS een technische hoogstandje, maar voor de gebruiker wordt alles op een eenvoudige en visueel aansprekende manier gepresenteerd. Daarnaast heeft de tool hele praktische functionaliteiten. De gebruiker presenteert binnen een paar seconde verschillende selecties en doorsnedes op het scherm. Hij voegt zelf de benodigde kolommen toe, alles is op één plek beschikbaar.

 

 

Aansturing van de keten
Bij Gordian begrijpen we dat voorraadbeheer een onderdeel is van de totale supply chain. Afspraken en performance van andere partijen in de keten hebben invloed op de uiteindelijke voorraadbeschikbaarheid. De SPMS biedt een KPI dashboard waarmee deze performance inzichtelijk gemaakt wordt. Naast standaard KPI’s als voorraadbeschikbaarheid en voorraadkosten, is het ook mogelijk om externe factoren te monitoren. Denk hierbij aan leveranciersbetrouwbaarheid, zuiverheid van de forecast en doorlooptijd van het inkoopproces. Met de data onder de arm ga je naar de desbetreffende afdeling of externe partij om jouw verhaal meer kracht bij te zetten.

 

Your planning made simple
Heeft uw afdeling ook behoefte aan een professionalisering van voorraadparameters en daarbij praktische tools om snel selecties en doorsnedes te maken in de data? Professionaliseer het monitoren van uw supply chain en realiseer nieuwe groeimogelijkheden. Klaar om voorraadplanning aan te pakken op de Gordian way? Laat ons dan een keer langs komen voor een demo. Zelfs die planning is bij ons makkelijk.

Meer weten?

Rogier Zoun
Lead Consultant