Nieuws en publicaties

Bouwen aan toekomst voor leerlingen in Malawi

Deze zomer gaat een groep jongeren voor vrijwilligerswerk naar Malawi. In het dorpje Mazanga gaan zij samen met de bevolking aan de slag. Judith Kuijper (vrijwilligster): “Ons doel is om in drie weken twee nieuwe klaslokalen, een lerarenwoning en een verschoningsruimte voor de oudere meisjes te bouwen. Tot nu toe zijn er maar twee klaslokalen voor in totaal 416 leerlingen. We hopen dat dit project echt bij zal dragen aan de leefomstandigheden van de leerlingen en dat hun kansen op een goede toekomst wordt vergroot.” Gordian steunt dit mooie project en wenst Judith alvast veel succes!

World Servants werkt in haar projecten altijd samen met een lokale organisatie. Het moet duidelijk zijn dat de verantwoordelijkheid ligt bij de lokale partij. Hierdoor hoopt World Servants genoeg betrokkenheid en motivatie te realiseren, zodat de projecten ook echt afgemaakt worden. De groep vrijwilligers uit Nederland helpt mee om een goede start te maken.

Naast het bouwen, zal er ook ‘’ gedaan worden. Elke dag wordt een ander groepje jongeren hiervoor ingedeeld. Het is de bedoeling dat kinderen van vijf tot negentien kennis maken met andere leermiddelen en andere werkvormen. Denk bijvoorbeeld aan ontdekkend leren met behulp van meetlinten, linialen en touw. Ook gebruiken ze rollenspelen en spelletjes. Hiervoor worden allerlei schoolspullen en spelmateriaal meegenomen, wat daar zal achterblijven.

Om dit allemaal mogelijk te maken is een hele som geld nodig. Daarom zijn de vrijwilligers al sinds vorig jaar bezig met acties en inzamelingen. Zo hebben ze op pakjesavond voor Piet gespeeld en een romantisch diner verzorgd op Valentijnsdag.

Deze reis zal een hele ervaring worden voor zowel de lokale bevolking als voor de vrijwilligers. Zij kijken dan ook uit naar de samenwerking met de bevolking tijdens het bouwen en het ontdekken van hun cultuur en gewoontes.

“We zijn heel blij dat ook Gordian ons hierin steunt!” Aldus Judith Kuijper, vrijwilligster in dit project.

Meer weten?