Nieuws en publicaties

Eerste Gebruikersbijeenkomst SPM Studio groot succes

Op dinsdagmiddag 21 november jl. was het zover: de allereerste bijeenkomst van de SPMS Community! Gebruikers van onze Spare Parts Management Studio kwamen op ons kantoor in Maarssen bijeen voor het uitwisselen van kennis en ervaringen.

Een interactieve middag om van elkaar te leren en ons, als eigenaar van de SPM Studio, feedback te geven. Feedback van de daadwerkelijke gebruikers  is natuurlijk cruciaal: wat kunnen wij aan het programma verbeteren om dit nog beter en nog gebruiksvriendelijker te maken?

Gestart werd met een korte voorstelronde, waarbij de aanwezigen zichzelf introduceerden en iets vertelden over  de manier waarop ze de SPM Studio gebruiken en welke resultaten ze hier inmiddels mee hebben behaald.

Daarna was het tijd om de discussie met elkaar aan te gaan. Om de discussies zo inhoudelijk mogelijk te maken, hadden we de deelnemers vooraf gevraagd na te denken over verschillende vragen. Door ieders voorbereiding, ontstond over alle vragen een levendige discussie.

Alhoewel we verschillende typen bedrijven aan tafel hadden – zowel onderhouds- als productiebedrijven – bleken er veel overeenkomsten te zijn op het gebied van voorraadbeheer. Dus ondanks een verschillende achtergrond en situatie, konden toch bruikbare tips en oplossingen worden uitgewisseld.

Tijdens een van de discussies bleek concreet hoe bruikbaar deze Community is en welke voordelen het heeft om informatie op het gebied van parts management met elkaar te delen: een aantal van de deelnemende bedrijven heeft een klant-leverancier relatie met elkaar. Doordat de klant zijn forecast informatie deelt met de leverancier, kan deze direct hierop inspelen.

Aan het eind van de middag kon iedereen onder het genot van een hapje en een drankje nader kennismaken en verdere ervaringen met elkaar uitwisselen.

Wij kijken terug op een bijzonder geslaagde middag met zeer waardevolle feedback en goede discussies. Samen met de deelnemers zijn we het erover eens dat dit een goede aftrap was van een evenement dat we graag voortzetten. Hartelijk dank aan alle aanwezigen voor hun bijdragen!

 

Meer weten?