Nieuws en publicaties

Hoe verbeter je de beschikbaarheid van Capital Assets?

Schrijf je nu in voor de training "Voorraadbeheersing van Spare Parts"

“Kapitaalgoederen hoeven niet stil te staan als gevolg van logistieke wachttijd” is ons motto.  Maar hoe zorg je dat de voorraad(waarde) binnen acceptabele bandbreedtes blijft? Voorraadbeheersing van spare parts is veel meer dan louter materiaal bestellen, ontvangen, op de juiste schappen leggen en vervolgens weer uitgeven.

Meer leren over deze materie? Volg dan de training “Voorraadbeheersing van Spare parts” bij de NVDO in Houten op 12 en 13 november 2020. In deze tweedaagse training krijg je inzicht in de perfecte balans tussen werkkapitaal, beschikbaarheid en operationele kosten. Docenten Jürgen Donders en Tycho Lejeune leren je:

  • De invloed van verschillende soorten onderhoud op de voorraad te kennen
  • De voorraadhoogtestrategie te bepalen
  • Optimale voorraadhoogtes en bestelgroottes te berekenen
  • De technieken rond repairables toe te passen
  • De efficiëntie en effectiviteit van het voorraadbeheer op basis van KPI’s op te volgen

Deze informatieve én praktische training geeft je inzichten en technieken om jouw voorraadbeheer van spare parts naar een hoog niveau te brengen.


Doel van de training
De training bevat methoden en technieken om te komen tot een optimale balans tussen de KPI’s grijpkans, voorraadwaarde en operationele kosten. We gaan in op de overeenkomsten en verschillen met voorraadbeheersing voor handels- en productievoorraden, vraagvoorspelling en het berekenen van veiligheidsvoorraden, bestelniveaus en ordergroottes, zowel voor consumables als repareerbare reservedelen.


Voor wie

Iedereen die zich bezighoudt met het vaststellen van de juiste bestelniveaus in de ERP of Maintenance Managementsystemen, maintenanceprofessionals, productiemedewerkers én inkopers.


Inschrijven
Interesse? Schrijf je dan hier in.


Alle trainingen bij de NVDO zijn coronaproof
 Zowel tijdens de lessen als de pauzes hanteert NVDO de actuele richtlijnen van de overheid. Deelname aan een cursus is dus veilig voor de deelnemers, docenten, medewerkers NVDO en andere bezoekers.


Over de NVDO

De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is dé toonaangevende brancheorganisatie die middels belangenbehartiging, kennisoverdracht en netwerken ondersteuning biedt aan bedrijven en personen die bij de besluitvorming op het gebied van Beheer en Onderhoud/Asset Management betrokken zijn en daarmee de Nederlandse onderhoudssector als ’s werelds beste helpt te presteren.

Meer weten?

Jürgen Donders
Partner