Nieuws en publicaties

Nieuwsbrief september 2017: “Zijn we nog op de goede weg?”

Door: Jürgen Donders, Partner bij Gordian

Het is alweer september; wat zijn de eerste maanden van het jaar snel voorbij gegaan en ik realiseer me dat het einde van het jaar met rasse schreden dichterbij komt.

Ik kan zeggen dat we een goed eerste half jaar achter de rug hebben. We zijn druk geweest met de afronding van enkele innovatieprojecten, het opstarten van nieuwe en met het verder bouwen aan onze activiteiten in Zuid-Afrika. Daarnaast merken we dat de economie weer aantrekt en bedrijven weer investeren in het verbeteren van hun service logistieke processen.
Maar in alle drukte is het delen van onze successen middels een nieuwsbrief helaas in de vergetelheid geraakt. Dat constaterende, hebben we direct de pen weer ter hand genomen omdat we onze ontwikkelingen en resultaten graag met jullie delen.

De meest recente ontwikkeling is het winnen van de tender om de reservedelen van alle in Europa vliegende F-35 jachtvliegtuigen in Nederland op te slaan, waar wij een grote bijdrage aan hebben geleverd. Samen met OneLogistics, Defensie en enkele andere bedrijven is een demonstrator gebouwd waarmee we hebben aangetoond de regie over het volledige Europese netwerk te kunnen voeren vanuit een Control Tower. Het bewijzen van onze competenties en oplossingen heeft indruk gemaakt bij de Amerikaanse opdrachtgever. Op dit moment wordt geïnventariseerd welke ontwikkelingen we nu als eerste moeten oppakken om aan de behoefte van het F-35 programma invulling te geven. Dit laatste is een belangrijke doelstelling voor ons in het najaar waar met veel plezier aan gewerkt gaat worden.

Daarover gesproken: wat zijn jouw doelstellingen voor de rest van het jaar? Heb jij tijd gemaakt om jezelf halverwege het jaar af te vragen wat je doelstellingen zijn, of je nog op track zit om deze te bereiken en wat je kunt bijsturen in je activiteiten? Voer je dagelijks opnieuw je gebruikelijke werkzaamheden uit? Of maak je keuzes en selecteer je alleen die dingen die maximaal bijdragen aan het bereiken van je doelen?

Velen zijn na de vakantie weer gestart met hun gebruikelijke werkzaamheden die dagelijks als een automatisme worden uitgevoerd. En de agenda’s zijn alweer volgepland met afspraken waarvan je je kunt afvragen in welke mate deze bijdragen aan het bereiken van je doelen. Slechts weinigen hebben een check uitgevoerd om vast te stellen of ze nog ‘op koers’ zitten en of er aanvullende of andere handelingen nodig zijn om de koers te veranderen om de doelstellingen alsnog op tijd te bereiken.

Als je hoort bij de eerste groep (en ben je dus één van de velen), dan hoop ik dat je alsnog even tijd en afstand neemt om vast te stellen of je nog op de goede weg zit. Herken jij jezelf in de groep van weinigen, prijs je dan gelukkig en geniet van de route naar het succes.

Ik wens je veel leesplezier met de artikelen in deze nieuwsbrief en hoor graag wat jullie ervan vinden.

 

 

> meld u aan voor onze nieuwsbrief

Meer weten?

Jürgen Donders
Partner