Nieuws en publicaties

Optimalisatie van de bevoorradingsmotor bij Lely

Lely levert aan de agrarische sector een breed scala van ruwvoederwinning tot geautomatiseerde voersystemen, stalreinigers en melkrobots. Voor de onderhouds-activiteiten voor deze systemen zijn ±40K parts onder beheer van afdeling Material Management.

Ambities voor verbetering vragen om snel resultaat
Material Management heeft verbeterambities op het gebied van after market parts management. Bestellers hebben last van niet relevante “MRP” boodschappen en de tactische planners kunnen wel wat hulp gebruiken om de voorraad optimaal te reguleren. Met als doel om snel resultaat te creëren vroeg Lely Gordian om het verbeterpotentieel te bepalen met de bijbehorende voorraadsturingsparameters.

Voorraadwaarde 44% verlagen met behoud van service level van 98%
Door slimme parametrisering van de parts kan Lely op het zuivel assortiment op lange termijn met behoud van een service level van 98% de voorraadwaarde bijna halveren, waarbij het optimaal is om 7% vaker te bestellen. Gordian stelde dit verbeterpotentieel vast middels de zelf ontwikkelde tooling (Spare Parts Management Studio).

Lely

 

 

 

 

 

 

Verbeterpotentieel op het zuivelassortiment (ca. 7800 parts)

Koerswijziging richting duurzaam resultaat
Het proces van de potentieel bepaling gaf nieuwe inzichten en in nauwe samenwerking met de projectleden van Lely is vervolgens gekozen de nieuwe planningsfilosofie onder te brengen in het eigen ERP-systeem.

Lely op weg naar zelfstandige tactische planning
In de verkenningsfase bleek een conversie noodzakelijk om klantgerichte service levels (fill rate) te vertalen naar inputparameters voor het systeem van Lely. Gordian heeft de benodigde conversie ontworpen en momenteel bouwt Lely zelf de conversie applicatie op basis van de methodologie van Gordian. Gordian ondersteunt Lely in de komende periode door op afroep een thermometer in de bevoorradingsmotor te steken.

 

Meer weten?