Nieuws en publicaties

Robotics; Waar in de service logistieke keten is de inzet van robots interessant? En op welke termijn is robotisering de nieuwe standaard?

Service logistiek onderwerp uitgelicht

Afgelopen periode heeft Gordian Logistic Experts in samenwerking met het Service Logistics Forum (SLF) en in opdracht van TKI Dinalog de meest veelbelovende innovatieconcepten onderzocht voor het service logistieke vakgebied. Vanuit het SLF visiedocument zijn acht concepten naar boven gekomen met verbeterpotentie voor service logistieke bedrijven. Dit zijn: Servitization, Additive Manufacturing, Blockchain, Artificial Intelligence, Digital Twins, Robotics, SCT en Extended Reality. In de vorm van innovatiebladen zijn de onderzoeken en bevindingen door Gordian samengevat.

 

Innovatieblad 6: Robotics
Robotisering is het ontwerpen, creëren en gebruiken van programmeerbare machines die bepaalde taken zelfstandig kunnen uitvoeren. De toepassing van robots is zeer breed; van robots die patiënten helpen in de zorg tot spraakrobots in call centers . In de service logistiek worden robots vooral in de automatisering van processen toegepast. Denk hierbij aan automatisch materiaaltransport, inslag, opslag en uitslag van parts , inspectie van systemen die moeilijk bereikbaar zijn of waar de arbeidsomstandigheden gevaarlijk zijn, etc.

 

 

Meer weten?

Wouter Heijnen
Consultant