Land Maintenance Initiative – SBIC

"Realisatie van dit project zorgt niet alleen voor transparantie binnen het service supply chain netwerk van systeemgebruikers, OEM’s en leveranciers. Het zorgt er ook voor dat de verschillende bedrijven ervaring op doen in dergelijke samenwerkingsverbanden."

Jürgen Donders Partner

Projectpartners

Gordian Logistic Experts – Universiteit Twente – Nederlandse Defensie Academie – Commando Landstrijdkrachten – Pon Logistics – Van Halteren Special Products B.V. – Rheinmetall MAN Military Vehicles Nederland – Wiba Zevenaar – Scania Nederland – DAF Trucks – Enersys

Projectbeschrijving

Een “plug & play” oplossing

Resultaat - Lorum ipsum

In 2012 startte de Commandant van de Landstrijdkrachten een initiatief om de samenwerking tussen de Landmacht en de defensie-industrie te versterken. Dit zo genoemde Land Maintenance Initiative (LMI) heeft de ambitie om het onderhoud van landsystemen te stroomlijnen. Het ultieme doel is het verhogen van de operationele beschikbaarheid van landsystemen tegen minder kosten.

Het idee van dit project is het herontwerpen en managen van de huidige service supply chains waarbij OEM’s (Original Equipment Manufacturers) en leveranciers, van zowel services als onderdelen, nauw samenwerken. Een kritische succesfactor in dit project is het verkrijgen van inzicht in service parts voorraadniveaus, de vraag en volledige transparantie binnen de supply chain.
De transparantie wordt gecreëerd door het introduceren van een “Shared Business Intelligence Cell (SBIC)”. Deze nieuwe organisatie eenheid deelt informatie over onder andere het verbruik en de voorraadlevels binnen de service supply chain. De grootste uitdaging is om de SBIC zo in te richten dat het gebruikt kan worden als “plug & play” oplossing. Daarnaast moet de SIBC de ketenpartners ontlasten en verbeteringen binnen de supply chain tussen de partners initiëren.

Resultaat

Volledige transparantie in de service supply chain

Resultaat - Lorum ipsum

De verwachte resultaten op korte termijn zijn:

  • Volledige transparantie binnen de service supply chain: een compleet overzicht van de beschikbare voorraad binnen de service supply chain van verschillende (wapen)systemen van de landmacht.
  • Een verbeterde vraagvoorspelling binnen de service supply chain: creëren van afhankelijke vraag vanuit de huidige onafhankelijke behoeftes.
  • Meer vertrouwen tussen de Landmacht, OEM’s en leveranciers.
  • Effectieve en efficiënte service supply chain business modellen.
  • Herverdeling van overtollige voorraden binnen de service supply chain.

De resultaten op langere termijn zijn gericht op het verhogen van de operationele beschikbaarheid van landsystemen en hierbij de kosten van verschillende gerelateerde activiteiten te verlagen.

Meer weten?

Jürgen Donders
Partner