Alfen

Alfen realiseert trendbreuk en verbetert ketenpositie

“Alfen zocht een adviesbureau dat niet alleen inhoudelijke expertise op logistiek gebied had, maar ook in staat was om de gewenste veranderingen door te voeren. Succes zit ‘m immers niet in het opstellen van een plan, maar in het implementeren daarvan”

Aanpak

Praktisch, No-nonsense, Mensgericht.

Aanpak - Lorum ipsum

De aanpak bij Alfen startte met een gedegen analyse van de huidige situatie. Op basis hiervan formuleerde Gordian een door Alfen gedragen (organisatie)veranderplan. Gordian realiseerde de benodigde verandering door de inzet van inhoudelijke capaciteit en expertise van (productie)logistiek en lean-six sigma, de inzet van een ervaren interim manager en een gemotiveerd team van Alfen medewerkers.

Resultaat

Betrouwbaarder proces met aanzienlijk kortere doorlooptijden

Resultaat - Lorum ipsum

Met de hulp van Gordian realiseerde Alfen een sterke doorlooptijdsreductie en werd Alfen een betrouwbaardere partner voor zijn klanten. Een nieuwe planningsafdeling, een sterk verbeterde materiaalvoorziening en verbeterde productie logistieke processen waren slechts enkele van de behaalde resultaten.

Tevens zorgde het verbetertraject voor meer rust in de organisatie en werd de basis gelegd voor toekomstige (productie)logistieke verbeteringen (o.a. flow productie).

Meer weten?