Asito

Asito implementeert nieuw logistiek concept voor de bevoorrading van materialen.

“De resultaten van het nieuwe logistieke concept zijn boven verwachting. Het plan om de logistiek rondom materiaal en middelen efficiënter te organiseren, en mede daarmee het aantal logistieke bewegingen en de voorraad te reduceren, is relatief snel gerealiseerd.”

Jürgen Donders Partner

Aanpak

Aanpak - Lorum ipsum

Als onderdeel van een grootschalig verbeterprogramma heeft Asito het logistieke concept voor de bevoorrading van materialen en middelen drastisch gewijzigd. Om de transitie naar dit nieuwe concept te maken riep Asito de ondersteuning van Gordian in.

Essentie van het nieuwe concept is aflevering vanuit het centrale magazijn in Almelo op objectniveau . Daarvoor is het land verdeeld in vijf geografische regio’s. In het centrale magazijn in Almelo worden elke werkdag de leveringen voor één HUB verzameld en in kratten op rolcontainers verpakt. Elke dag van de week voorziet het centrale magazijn vervolgens één van de vijf HUB’s van de objectleveringen voor die week en vanuit de HUB verzorgt de logistiek medewerker elke week de distributie van de voorraad naar de objecten.

Resultaat

Resultaat - Lorum ipsum

Voordelen van dit nieuwe concept zijn:
– Verlaging van voorraad in de keten door het opheffen van decentrale vestigingsmagazijnen.
– Minder misgrijpen op de schoonmaaklocaties.
– Reductie van het verbruik van materialen en middelen.
– Minimalisatie van logistieke werkzaamheden bij de objectleiding.
– Inzicht in materiaal en middelen verbruik tot op objectniveau.
– Door de efficiëntere en geautomatiseerde logistieke inrichting zal het complete proces uiteindelijk papierloos verlopen en het aantal gereden kilometers wordt teruggebracht waardoor Asito haar CO2-voetafdruk vermindert.

>meer informatie

Meer weten?