Contiweb

Contiweb breidt service portfolio uit

“Door het aanbieden van uptime kits zet Contiweb een mooie stap voorwaarts als professionele service-organisatie.”

Aanpak

Klantspecifieke uptime kits door nieuwe classificatie

Aanpak - Lorum ipsum

Contiweb is marktleider op het gebied van web-offset printing solutions. Een uptime kit is een spare parts pakket dat de meest kritische reserveonderdelen bevat. Met een dergelijke kit ‘verzekert’ een klant van Contiweb zich tegen lange wachttijden vlak na onverwachte downtime. Voor het genereren van uptime kits is een goede spare parts classificatie in het ERP-systeem cruciaal.

Gordian en Contiweb werkten samen aan een nieuwe classificatie voor spare parts. Met behulp van de nieuwe standaard is de bestaande master data opgeschoond en aangevuld. Daarnaast is een uptime kit creator gebouwd. Met deze tool kan Contiweb makkelijk en snel een uptime kit genereren voor een specifieke machine. De uptime kit creator geeft een overzicht van de belangrijkste spare parts. De klant ziet in één oogopslag hoeveel uptime elke gespendeerde euro oplevert en kan op basis hiervan eenvoudig een uptime kit samenstellen.

Resultaat

Positieve reacties op eerste pakketten

Resultaat - Lorum ipsum

De nieuwe werkwijze is inmiddels geïmplementeerd en de eerste resultaten zijn veelbelovend. De uptime kits worden nu ook proactief aangeboden bij break downs, spoedbestellingen en tijdens klantbezoeken. Klanten hebben tot nu toe zeer positief gereageerd op deze nieuwe dienst. Inmiddels is het eerste pakket verkocht en heeft een brede groep klanten interesse getoond. In de loop van 2019 wordt de dienst verder uitgerold over de verschillende regio’s.

 

Meer weten?