Lely

Lely realiseert stijging beschikbaarheid reserveonderdelen.

Peter van der Meijs, Manager planning procurement bij Lely: “Gordian heeft ons geholpen om capaciteit af te stemmen op behoefte.”

Rogier Zoun Lead Consultant

Aanpak

Snelle ondersteuning

Aanpak - Lorum ipsum

Door een reorganisatie veranderde er veel bij de planningsafdeling van Lely. Voor het beheer van reserveonderdelen verdween meer dan de helft van de huidige planners. Collega’s die nog nooit hadden gepland, moesten het werk geleidelijk overnemen, maar een groot gat dreigde. Lely reageerde proactief en schakelde een consultant van Gordian in, die binnen een mum van tijd zelfstandig meedraaide in het team.

 

Door de extra voltijds planner bleef de werkdruk behapbaar en konden nieuwe werknemers geleidelijk infaseren. De ontstane administratieve achterstand werd ingehaald om vervolgens de focus van reactief naar proactief om te zetten. Een betere communicatie binnen en buiten Lely droeg bij aan het realiseren van verbeterpotentieel. En Gordian ontwikkelde een Excel tool om te helpen bij het inzichtelijk krijgen van specifieke data en het automatisch omzetten van deze data naar een standaard mail aan leveranciers en magazijnmanagers.

Resultaat

Op naar de volgende stap

Resultaat - Lorum ipsum

Na een moeilijke periode, waarbij de planningsafdeling vaak onder druk heeft gestaan, ligt er nu een goede basis. Collega’s binnen het team hebben hun werkzaamheden onder de knie en zijn klaar voor een volgende stap. De beschikbaarheid is gestegen van onder de 80% naar boven de gewenste 96%. Het doel is nu dit resultaat vast te houden en waar nodig of mogelijk nog aan te scherpen. Zo wordt een leveranciers portal gemaakt voor een verdere verbetering van de externe communicatie en informatiestroom. De controle en de rust geven in ieder geval genoeg kansen en mogelijkheden.

 

Meer weten?

Rogier Zoun
Lead Consultant