NS

Planning Services borgt voorraadreductie bij NedTrain

“Niet alleen borgen van de projectresultaten, maar continu blijven verbeteren en inspelen op de dynamiek van de praktijk. NedTrain en Gordian delen deze instelling. Met de dienst Planning Services kunnen we samen ook na het project belangrijke verbeteringen realiseren.”

Miranda Nooijen Senior Consultant

Aanpak

Structuur en ondersteuning door Planning Services

Aanpak - Lorum ipsum

Eind 2011 realiseerde NedTrain Refurishment & Overhaul (R&O) samen met Gordian maar liefst 50% voorraadreductie bij een verbeterde voorraadbeschikbaarheid. Om dit significante resultaat te borgen besloot NedTrain R&O enerzijds tot de aanstelling van een supply chain planner en anderzijds tot structurele ondersteuning via de Gordian dienst: Planning Services.

Met Planning Services levert Gordian een veelheid aan services. NedTrain R&O selecteerde vier concrete services uit het portfolio van Gordian, vooral gericht op assortimentsbeheer en (tactisch) parameterbeheer.

Resultaat

Maximaal in control!

Resultaat - Lorum ipsum

Er staat inmiddels een geoliede organisatie en infrastructuur waarin NedTrain R&O en Gordian prima samenwerken. Daardoor zijn de resultaten uit het voorraadreductie project goed geborgd. De voorraadwaarde is zelfs verder afgenomen en de beschikbaarheid blijft op een consistent hoog peil.

NedTrain is mede door het Planning Services programma nu in staat flexibel en slagvaardig in te spelen op de dynamiek van de organisatie en is weer maximaal in control.

Meer weten?

Miranda Nooijen
Senior Consultant