Nieuws en publicaties

Nieuwsbrief jan 2015: Naar een mooi 2015!

Jan Willem Rustenburg, Founding Partner Gordian

Wat is er nu leuker tijdens de kerst dan bowlen met de familie? Voor mij is dat niet ingewikkeld: skiën. Dat laatste was voor veel vakantiegangers lastig, want de Alpenweiden lagen er groen bij. Maar niet voor de familie Rustenburg. Wij hebben geleerd van pro-actnew year gordianieve logistiek. Vanaf begin december monitorden we de sneeuwconditie. Half december bleek Hochgurgl de beste sneeuw te hebben. Daarnaast waren de prognoses voor weer en sneeuw prima. De last-minute booking bleek ook nog eens tamelijk betaalbaar.  Betaalbare en zonnige snowtime. Wat wil je nog meer?

Nou ja, dat bowlen is ook niet onaardig en daarom stak de familie Rustenburg ook daarbij de handen uit de mouwen. Dat ging tot ronde 8 vrij goed, maar toen weigerde het retourlogistieke systeem. Mijn oudste zoon stond tamelijk voor maar de achterstand was nog overbrugbaar. Die ongeplande stilstand zorgt dan natuurlijk voor extra spanning. In de beslissende ronde 10 gebeurde hetzelfde! De spanning was niet te houden. De eerste bal ging goed maar een spare was nodig om mijn zoon in te halen. De tweede bal ging echter kansloos de rechtergeul in. Ik maakte melding van deze dubbele downtime bij de bar. De dame aldaar was kwiek van repliek: “Tja meneer, het zijn machines. Die kunnen kapot. Maar we hebben het toch snel opgelost?”. Die avond zat ik met een licht chagrijn aan de pannenkoeken.

De zondag(na)middag na kerst was een passend moment voor een goed glas wijn en de nodige reflectie. Wat waren we enorm verwend en wat hebben we toch allemaal weer bijgedragen aan een ongebreidelde consumptie. Vanwege de slechte sneeuw in het hele land moesten de sneeuwkanonnen zo hard draaien dat het Oostenrijkse elektriciteitsnet bijna plat ging. Op de snelweg door Duitsland moest de motor natuurlijk lekker “warmdraaien”. En dichtbij huis gingen we met de auto naar de bowling, genietend van de stroomslurpende kerstboomverlichting in IJsselstein.

Ik doe hier dus allemaal aan mee. Die constatering zorgde voor een blijvend knagend gevoel. Wat doe je daarmee als je geen ecologische moraalridder bent, maar wel een betrokken Nederlander wil zijn? Het voorlopige Gordian antwoord is dat we onze maatschappelijke oriëntatie verder versterken. Wij steunen vooral individuen of kleine gezelschappen die echt een verschil willen maken.

Deze versterking past eveneens bij een sterk groeiende organisatie; adel verplicht. En we hebben er zin in! Dat blijkt ook weer uit deze nieuwsbrief. Mooie nieuwe projecten bij Avio-Diepen en het Munitiebedrijf, een geslaagde challenge en een kersverse blog!

lees nieuwsbrief

> meld u aan voor onze nieuwsbrief 

 

Meer weten?

Jan Willem Rustenburg
Founding Partner