Nieuws en publicaties

Nieuwsbrief oktober 2015: Gordian wordt een tiener

Door: Jan Willem Rustenburg, Founding Partner

Groeiende bomenIn de opening van een column je eigen bedrijf bespreken, dat is eigenlijk not done. Maar er is nu wel een reden voor: Gordian bestaat op 1 december 10 jaar!! Nu ben ik niet zo van de verjaardagen, maar deze voelt wel bijzonder. En enig puberaal gedrag is mij niet vreemd. Vandaar toch gewoon aandacht voor Gordian. Daar horen natuurlijk enkele pikante onthullingen bij. 

Rond de zomer schrok ik wakker in een Zuid-Afrikaans guesthouse. We bestaan bijna 10 jaar, wat moeten we doen?! Dat Gordian hier nog geen tijd aan heeft besteed is geen verrassing. Achter de schermen zijn we bezig met een enorme verbouwing. Deze maand ging ons bedrijf in Zuid-Afrika van start, we voeren een herstructurering uit vanwege de sterke groei, de directie wordt versterkt en last but not least: per 1 januari 2016 verhuizen we naar een nieuw onderkomen. En zoals altijd blijft de winkel open tijdens de verbouwing.

Genietend van het bekende witte wijntje (Laborie dit keer, zeer aan te bevelen) en met een uitzicht op een wildrijke savanne, kwam de overpeinzing vanzelf. Eerst een reeks aan ondernemende missers; te laat inschrijven op tenders, te snel partnerships willen aangaan, gefrustreerd raken van inkopers, juniors te weinig aandacht geven. We deden het allemaal. Maar kennelijk gingen er ook dingen goed, zo dacht ik vervolgens. Eén daarvan is dat we leerden van onze fouten, waarbij de ezel wel vaker dan één keer zijn hoofd stootte. In de kern is Gordian nu een fantastische mix van authentieke mensen met één gezamenlijk doel: het verschil maken bij de klant. Dat de crew inmiddels spreekt over the Gordian Family, is één van de grootste successen.

Wist u overigens dat vrouwen disproportioneel veel macht hebben bij Gordian? Zij vormen maar 25% van de populatie maar hebben verhoudingsgewijs veel meer te zeggen. Ze bepalen de inrichting van het nieuwe pand, bepalen wat de huisstijl is, wat de omgangsvormen moeten zijn, zorgen dat er geld binnenkomt en zo kan ik nog wel even doorgaan. Zolang het mannelijke gedeelte nog niet gaat muiten, moeten we het maar zo laten.

Gaat er in het komende decennium veel veranderen? In zekere zin wel. We zetten zwaar in op internationalisering en op onze services, en verwachten forse groei daaruit. Maar ook weer niet. Onze basis is op orde en onze kernwaarden staan als een huis. Maar net als een tiener zullen we onze grenzen blijven opzoeken. Vanuit een intrinsieke nieuwsgierigheid blijven we ondernemen en innoveren.

Gaan we nu eigenlijk nog wat doen voor ons 10 jarig bestaan? Uiteraard. We gaan een interactief evenement organiseren met onze relaties, we gaan iets bijzonders doen voor het personeel en we steken de Gordian huisstijl in een nieuw jasje.

En we blijven vooral normaal doen. Dat is ook de strekking van deze nieuwsbrief. We gaan in op twee van onze recente opdrachten bij AAR en de Gasunie. Ook stellen we graag Every Angle, een van onze partners, aan u voor. En zoals u van ons gewend bent noemen we de meest interessante upcoming events voor u als (service) logistiek professional.

lees nieuwsbrief

 

> meld u aan voor onze nieuwsbrief 

 

Meer weten?

Jan Willem Rustenburg
Founding Partner