Pragma

Afgelopen mei 2015 tekenden de CEO’s van Gordian en Pragma een ambitieus en toekomstbepalend “Memorandum of Understanding”. Deze overeenkomst geeft een boost aan de huidige producten en markten van beide bedrijven.

Pragma is een Zuid-Afrikaans bedrijf dat zich met name richt op asset management. Haar marktfocus ligt op het zuidelijke halfrond met operaties in Zuid-Afrika, Brazilië en Australië. Gordian is een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in spare parts management, onderhoud en service logistiek. Qua markt ligt haar focus op Noord-West-Europa.

Spare parts en asset management onlosmakelijk verbonden
Beide bedrijven zijn zeer competent en ervaren in hun respectievelijke vakgebieden. “Het complementaire karakter van spare parts management en optimalisatie, binnen een bredere asset management business omgeving, creëert meerwaarde voor een uitgebreider klantaanbod. In dit geval weegt het resultaat van de samenwerking veel zwaarder dan de som van de afzonderlijke onderdelen “, zegt Jan Willem Rustenburg, CEO Gordian. Neem als voorbeeld het uitvoeren van een analyse omtrent de vraag naar spare parts. Met behulp van asset management informatie, zoals onderhoudsplanning en criticality analyses, is het eindresultaat veel betrouwbaarder.

In een wereld die steeds afhankelijker wordt van “mission critical assets” is het doel altijd om een optimale balans te vinden in de prestaties, kosten en risico’s. Of het asset nu wordt gebruikt voor het leveren van een dienst, het vervaardigen van een product of voor het leveren van transport, het doel blijft hetzelfde. Door de combinatie van oplossingen van Gordian en Pragma krijgt deze propositie een geheel nieuwe dimensie.

“De strategie is eenvoudig en in lijn met een gezamenlijke globale visie: Gordian en Pragma bundelen hun krachten op het gebied van productontwikkeling om zo de waarde voor onze klanten te vergroten.” Daarnaast combineren beide bedrijven hun marktgebieden teneinde zoveel mogelijk klanten te laten profiteren van de gezamenlijke, unieke toegevoegde waarde.

www.pragmaworld.net