Enexis

Enexis professionaliseert Contractmanagement Slimme Meters

“Professioneel contractmanagement maakt het verschil”

Aanpak

Samen op weg

Aanpak - Lorum ipsum

Op basis van een “samen op weg”-strategie startten we voortvarend met een workshop, gericht op het formuleren van de missie van de afdeling Contractmanagement en een visie op het contractmanagement voor slimme meters. Vervolgens definieerden we de taken en verantwoordelijkheden van de contractmanager en alle betrokkenen. In diverse workshops werkten we onder andere aan de positionering van de contractmanager, de contract review en assessment, de beheersing van de supply chain risico’s en als laatste het contractbeheer.

Om de nieuwe werkwijze, inclusief houding en gedrag, goed te ondersteunen, kozen we in overleg met de betrokken contractmanagers, voor een mix van individuele en teamgerichte coaching. In de individuele trajecten ging het vooral om het stimuleren van actie en het wegnemen van belemmerende overtuigingen. Specifieke onderwerpen zoals de contract review, het contract assessment en het beheersen van supply chain risico’s, behandelden we in de teamsessies.

Resultaat

Op eigen benen verder

Resultaat - Lorum ipsum

Na een periode van vallen en opstaan en diverse contractmanagementuitdagingen (denk aan het terugroepen van een grote partij meters, het wegvallen van een leverancier en een discussie over overtallige voorraden met strategische grondstoffen) staat er een echte contractmanagement-organisatie. Een goed gebalanceerd team van mensen, inclusief contractbeheer. Nog niet alles gaat perfect, maar ze hebben wel alles in zich om het toekomstige contractmanagement zelfstandig aan te kunnen.

 

Meer weten?