Fugro

 Fugro ontwikkelt samen met Gordian effectieve spare parts planningsondersteuning

“Fugro zocht een expert voor het vertalen van de theorie naar een praktische toepassing op het zeer specifieke gebied van Spare Parts Management in maritieme omgevingen”

Aanpak

Praktijkgericht, klantspecifiek, weloverwogen.

Aanpak - Lorum ipsum

Het beheersen van spare parts vraagt om verschillende benaderingen per type spare part en is tevens afhankelijk van de business dynamiek. Uitgangspunt in de aanpak is dat Fugro medewerkers de concepten niet alleen kunnen toepassen, maar ze ook begrijpen. Fugro werknemers participeerden daarom actief in het project. Ze denken mee bij het ontwikkelen van de concepten en ook een klantspecifieke training is daarom onderdeel van de aanpak.

Gordian realiseerde de benodigde verandering door de inzet van inhoudelijke capaciteit en expertise van spare parts planningsconcepten en modellen, in combinatie met de kennis en ervaring van de Fugro medewerkers.

Resultaat

Weldoordachte en geborgde voorraadbeslissingen

Resultaat - Lorum ipsum

De beslissing om voorraad aan te leggen en hoeveel, werd binnen Fugro vaak beïnvloed door persoonlijke ervaringen. Samen met Gordian ontwikkelde Fugro nieuwe planningsconcepten voor haar verschillende typen spare parts, waarin beslissingen omtrent voorraadvorming zijn geborgd. Gordian ontwikkelde voor Fugro tevens een effectief spare parts planning tool dat deze beslissingen ondersteunt in de toekomst.

> download de client case van Fugro

Meer weten?