GVB

GVB optimaliseert voorraad van slijt- en wisseldelen

Robin Verkerk, Teamleider Supply Chain Railmaterieel: “De Spare Parts Management Studio helpt GVB om prestaties te verbeteren en controle te krijgen over een breed assortiment.”

Aanpak

Implementatie van de Spare Parts Management Studio

Aanpak - Lorum ipsum

Het openbaar vervoerbedrijf voor Amsterdam, GVB, werkte samen met Gordian aan professionalisering van het voorraadbeheer van spare parts. GVB vroeg ondersteuning van Gordian om de voorraad(planning) van spare parts te optimaliseren met gebruik van een optimalisatie tool. De Spare Parts Management (SPM) Studio is een optimalisatie tool met analyse, rapportage en export functies. De processen modelleerde Gordian in deze tool.

Output van de SPM studio zijn optimale voorraadsturingsparameters waarmee GVB haar ERP systeem SAP verrijkt. Om maandelijks ook de prestaties te kunnen meten bouwde Gordian ook een KPI dashboard. Het dashboard is voorzien van handige exports op part niveau om snel de vinger op de zere plekken te kunnen leggen.

 

Resultaat

Borgen van continue verbetering gedreven door een tactisch planner

Resultaat - Lorum ipsum

Om verbetering van resultaten te borgen is een verbetercyclus nodig. Gordian coachte GVB bij het inrichten van een continue verbetercyclus voor slijtdelen. De tactisch planner berekent nu zelfstandig de voorraadsturingsparameters, analyseert de prestaties en stuurt bij waar nodig.

Om verder te verbeteren gaat GVB met Gordian werken aan een KPI rapportage, optimalisatie van de wisselstukken en professionalisering van een voorzieningenmodel.

 

Meer weten?