Alstom

Erik van de Poel – Manager Operations & Supply Chain “Een degelijke expertise in het doorgronden van de supply chain, gedreven om performance te verbeteren en dat in een goed team verband”

Aanpak

Ondersteuning op projectbasis en structureel

Aanpak - Lorum ipsum

Alstom Transport is een fabrikant van rolling stock en signalling systemen. Diverse regionale en landelijke vervoerders gebruiken de Alstom-producten. De vestiging in Ridderkerk levert en repareert spare parts voor de klanten in Nederland. Daarnaast worden hier delen van nieuwe tractie-installaties gebouwd voor klanten wereldwijd.

Om te kunnen voldoen aan nieuwe beschikbaarheidsafspraken met klanten was Alstom op zoek naar structurele ondersteuning van de voorraadplanning met tooling en tactische planningscapaciteit. Met Planning Services levert Gordian verschillende diensten aan Alstom.

Door een transitie van het accent van de organisatie van nieuwbouw naar reparatie, ontstond de behoefte aan het opzetten van een verbeterde supply chain. Het verbeteren van de prestaties richting klanten is hierbij een belangrijk doel. Gordian leverde hiervoor een interim supply chain manager die de supply chain binnen Alstom stroomlijnde.

Gordian ondersteunt Alstom bij het optimaal inrichten van het ERP-systeem en het ontwikkelen van op maat gemaakte tooling, als dit systeem niet aan de gestelde behoefte kan voldoen.

 

 

Resultaat

Samenwerking werpt vruchten af

Resultaat - Lorum ipsum

Door de samenwerking is Alstom in staat, waar nodig, snel een beroep te doen op kennis en capaciteit van Gordian, zowel op projectbasis als structureel. Op meerdere gebieden heeft dit inmiddels geleid tot verbeterde processen en performance.

 

 

Meer weten?

Joni Radelaar
Service Delivery Manager
Wouter Heijnen
Consultant