Ministerie van Defensie – CDC/MGLC

MGLC start roadmap voor verbetering

“Supply Chain Manager MGLC: Dankzij het KPI Dashboard en de hieraan gekoppelde tools hebben we niet alleen overzicht, maar kunnen we ook snel en eenvoudig analyses uitvoeren. We besparen zo veel tijd en weten precies waar kansen liggen voor verbetering.”

Aanpak

Creëer rust, zorg voor de juiste prioritering en meet prestaties

Aanpak - Lorum ipsum

Het Militair Geneeskundig Logistiek Centrum (MGLC) is verantwoordelijk voor de bevoorrading van alle geneeskundige middelen van Defensie. Gordian stelde met behulp van kwantitatieve en kwalitatieve analyses een interventieplan op voor de professionalisering van de logistieke keten van MGLC.

Ook ontwikkelde Gordian een bedrijfsbreed KPI-Dashboard. Dit maakt het mogelijk om misperformance te analyseren en in te zoomen tot op het niveau van de verantwoordelijke proceseigenaar. Een dynamisch Plan-Do-Check-Act (PDCA) proces werd opgetuigd om de prestaties van de logistieke keten te blijven verbeteren. Het gebruik van sterke analytische tools maakt het mogelijk op dagelijkse basis de juiste keuzes te maken en te prioriteren in de hectische wereld van militaire missies, strategische reserveringen en politieke belangen.

Resultaat

MGLC als betrouwbare leverancier

Resultaat - Lorum ipsum

In anderhalf jaar tijd heeft MGLC haar belangrijkste KPI’s – leverbetrouwbaarheid en voorraadbeschikbaarheid – structureel verhoogd met circa 20%. Een  geoptimaliseerd logistiek concept, een dynamisch PDCA proces, krachtige analyses en rapportages hebben het MGLC op de kaart gezet als betrouwbare leverancier in de militair geneeskundige keten.

Meer weten?