Ministerie van Defensie – CLSK/LCW

Nederlandse Luchtmacht investeert in organisatie met training

“Een structurele kennisinjectie m.b.v. de SPM training is essentieel voor een professionele logistieke planningsorganisatie bij de KLu”

Stijn Wouters Product Manager

Aanpak

Opgedane kennis toepassen in eigen omgeving

Aanpak - Lorum ipsum

De Spare Parts Management (SPM) training levert kennis en kunde aan de KLu organisatie, met name op tactisch niveau. De training bestaat uit 8 modules variërend van basiskennis statistiek, vraag voorspellen en voorraadbeheer voor zowel consumables als rotables.

Om zelfstandig te kunnen werken is het belangrijk dat men het geleerde kan reproduceren. Tijdens en ook na iedere module krijgen deelnemers oefeningen en bovendien een casus die toegespitst is op hun eigen werkomgeving. De deelnemers definiëren zelf doelen en schrijven een plan van aanpak om deze doelen te bereiken. Uiteindelijk presenteren ze hun casus voor het management.

Resultaat

Direct toepasbare tools in een duurzame organisatie

Resultaat - Lorum ipsum

De SPM training combineert wetenschappelijke modellen met praktische voorbeelden waardoor de training direct waarde toevoegt aan de KLu. Deelnemers willen zo snel mogelijk de theorie kunnen toepassen en deze training zorgt voor tools en methodes om dat te kunnen. De cases laten zien dat er veel potentieel zit in termen van voorraadreductie, zelfs als de servicegraad van spare parts gelijk blijft. Dit is een belangrijk bijproduct van de klantspecifieke SPM training.

De programma manager bij LCW: “De experts van Gordian kenmerken zich door een hoge mate van vakkennis, inlevingsvermogen en focus op resultaatgerichtheid. Dit alles resulteerde in een specifiek voor ons ontwikkelde training met een uitstekend eindresultaat: zo’n 35 supply chain- en assetmanagers zijn op een hoger kennisniveau van SPM gekomen!”

Uiteindelijk zijn het kennisniveau en de expertise binnen de organisatie gelijkgetrokken en op een consistent hoog niveau. Beslissingen kunnen sneller en effectiever worden gemaakt. De KLu is hierdoor klaar voor de toekomst!

> download de client case van LCW

Meer weten?