Nieuws en publicaties

Bayer verbetert planning ten behoeve van medische scans

“Het is nu nog belangrijker geworden dat onze monteurs maar één keer het ziekenhuis in hoeven.”

Waar Bayer wellicht een grote naam is in de wereld van medicijnen is het bedrijf ook een belangrijke speler in het verkopen en onderhouden van contrastinjectoren. Deze machines injecteren contrastvloeistof bij patiënten in verschillende soorten medische scans, zoals MRI, CT of PET scans. Wereldwijd levert en onderhoudt Bayer deze apparaten. Daarbij is het cruciaal dat ziekenhuizen hun scans kunnen uitvoeren. Dat betekent dat een goede planning van reserveonderdelen voor het onderhoud van deze injectoren cruciaal is.

 

Gezamenlijke implementatie

In een gefaseerd traject helpt Gordian om met behulp van slimme optimalisatietooling de juiste reservedelen op de juiste plekken in de wereld te leggen. Stap 1 in dit traject is het in kaart brengen van de supply chain van Bayer en de bijbehorende flows. Cruciaal hierin is de flow van alle repareerbare onderdelen, een flow die meer complexiteit met zich meebrengt dan die van verbruiksartikelen. Ook de bijbehorende ERP transacties worden gelinkt om zodoende een volledige data mapping te kunnen maken. Dat betekent dat we specificeren hoe de benodigde data uit het ERP systeem van Bayer getransformeerd moet worden om het te laten werken in de optimalisatietooling. Zodra dit bekend is kan de data-interface worden gebouwd en uiteindelijk worden getest. De volgende stap is om gezamenlijk de tool te configureren naar de behoefte van Bayer. Dat betekent dat er assortimenten worden aangemaakt en dat de juiste instellingen worden gedaan binnen deze assortimenten. Zo stellen we bijvoorbeeld in welke voorraadbeschikbaarheid nodig is om aan te sluiten bij de bedrijfsdoelen van Bayer. Uiteindelijk is het doel dat de configuratie van de tooling naadloos aansluit op de operatie van Bayer en dat Bayer in staat is om substantiële kostenreducties en/of beschikbaarheidsverhoging te realiseren. Met behulp van een praktische systeemtraining zorgen we daadwerkelijk dat de Bayer organisatie aan de slag kan en de gewenste resultaten kan behalen.

 

Gefaseerde roll-out

De geïmplementeerde tooling test Bayer eerst in (delen van) Europa, voordat er een globale roll-out plaatsvindt. Hierbij kiezen we voor een strategie waarbij een gecontroleerde scope uitbreiding wordt afgewisseld met 3 maanden leren. Alle leerpunten in deze fase worden vervolgens verwerkt bij de reeds geïmplementeerde sites, maar uiteraard ook bij de sites waarbij de roll-out nog moet plaatsvinden. Uiteindelijk zal Bayer met veel minder kosten hun engineers en dealers kunnen beleveren met de juiste onderdelen, waardoor de scans in de ziekenhuizen ongemerkt door kunnen draaien en Bayer dat op een kostenefficiënte manier kan doen.

 

Foto: radiology.bayer.com

Meer weten?

Stijn Wouters
Product Manager